Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn Jeroen & Sanne Tanis, en samen heten wij u van harte welkom bij Restaurant Mezger en Bistro by Mezger

Restaurant Mezger is de culinaire droom die Jeroen al langere tijd koesterde. In maart 2017 heeft hij de deuren opengesteld van zijn eigen restaurant, welke is gelegen tussen de twee villa’s van Mezger Lodges, in Domburg. Hij verrast sindsdien zijn gasten met een culinaire beleving uit de keuken en ongekende gastvrijheid van ‘the front of the house’.

Vanaf april 2021 openen wij, Jeroen en Sanne Tanis, ons tweede restaurant: ‘Bistro by Mezger’ deze is gevestigd in het Strandhotel in Zoutelande. Toen wij de kans kregen om ook in Zoutelande een zaak te openen, hebben wij daar geen enkel moment aan getwijfeld. We hebben er onwijs veel zin in om jullie te mogen ontvangen.

Tip!
De PZC (krant in zeeland) is bij ons in de Bistro geweest, lees onze beoordeling van de pzc hier .

 

Ons team

Wij werken op beide locaties met een jong en enthousiast team. Zij zullen er samen met ons voor zorgen dat u heerlijk kunt genieten en het u aan niets onbreekt. 

 

Waar komt de naam Mezger vandaan?

De naam Mezger is afkomstig van een fysiotherapeut die Dr. Johann Mezger heette. Hij werd in de volksmond ook wel de man met de goude duimen genoemd. Zijn Villa Irma stond op de plek waar nu de Mezger Lodges en Restaurant Mezger zijn gevestigd. De clienten die hij behandelde hebben hem als blijk van waardering een standbeeld geschonken, deze staat overigens in Domburg midden op het plein. 

Wie was Dr. Mezger

Oorspronkelijk komt Dr. Johann Mezger uit Duitsland. Hij is vanuit daar naar Amsterdam verhuisd waar hij werkzaam was in de zaak van zijn vader. Hij heeft daar zijn opleidingen gevolgd en werd uiteindelijk een van de eerste fysiotherapeuten van Nederland. Hij begon zijn praktijk in Amsterdam, het was meteen een groot succes. Vanaf 1886 werkte hij zomers in Domburg. En in 1887 ging hij werken vanuit zijn eigen Villa Irma aan de Domburgseweg. Wat Dr. Johann Mezger erg kenmerkte was dat hij geen onderscheidt maakte tussen 'deftige' mensen en de 'gewone' zeeuw.